top of page

The Backseat Windows ...

The Backseat Windows is een coverband (1992) uit de Randstad met een breed repertoire van Pop- en Rocksongs, zowel Engels- als Nederlandstalig.

 

De ingrediënten van het repertoire zijn: herkenbaar, dansbaar en met een hoog meezinggehalte. 

The Backseat Windows doen optredens van verjaardagen tot festivals en spelen graag in

op uw persoonlijke muzikale wensen.

 

The Backseat Windows maken er elke keer 

weer een feest van! 

Meet the band ...

Walter van Gulik : basgitaar

Walter van Gulik : basgitaar

Walter van Gulik : basgitaar

De bassist van de band, Walter van Gulik begon zijn muziekcarrière op 6 jarige leeftijd toen hij op blokfluitles ging. In zijn 10e levensjaar ruilde hij de blokfluit in voor een gitaar. Hij kreeg gitaarles in een kelder van een klein muziekwinkeltje. Op een dag zag Walter een gitaar met maar 4, dikke snaren. Vanaf dat moment gebruikte hij nog maar 4 snaren op zijn eigen gitaar. Toen hij 30 was kon hij via zijn broer aan een echte basgitaar + versterker komen en vanaf dat moment speelde hij er elke avond op. 

Na een jaar oefenen werd het tijd voor een rockband. Hij deed mee aan een zogenaamde "workshop" in een muziekschool in Leiden. De daar gevormde groep werd na 2 jaar omgedoopt in "The Backseat Windows". Sindsdien heeft Walter al heel wat keren de grond laten trillen op verschillende podia in de regio. 

Lara Stanisic : zang

Met de stem van Anouk en de looks van Gaga is Lara de nieuwste toevoeging aan The Backseat Windows! Sinds eind 2015 neemt deze zangeres de “meisjes-nummers” (zoals de heren van de band het noemen….) voor haar rekening.

Op haar 7e begon ze met klassieke piano, rond haar 15e ontdekte ze het fenomeen van de akkoorden, en tijdens haar studietijd begon ze ook haar eigen liedjes te schrijven. De invloed van Kate Bush viel hierin niet te ontkennen, maar ook o.a. Queen, Tori Amos en Annie Lennox behoren tot Lara’s muzikale helden. In diezelfde periode ontmoette zij tijdens de Leidse voorronde van student singer-songwriter contest "Nootuitgang" zangeres Ivy Lexton. Hun ontmoeting leidde tot het samenwerkingsverband PaPeDoN GuFuS (Past Performances Do Not Guarantee Future Success) - een samenvoeging van stem, stijl, en spel, waarbij twee pianopartijen de muzikale begeleiding vormden. Na de studie begon echter het “fulltime werken”, waardoor de muziek op een laag pitje kwam te staan….

Ondanks het spelen in verschillende theatergroepen, bleef het kriebelen om iets met de muziek te gaan doen. Maar nu niet meer

alleen achter de piano. Gewoon keihard rocken op een podium, met band. En dat doet ze. Bij The Backseat Windows! 

Alfons van Niel : gitaar
Alfons van Niel : gitaar
Alfons van Niel : gitaar

Alfons van Niel : gitaar

Voor Alfons begon het 'muziekvirus' nadat hij op zijn 18e voor de eerste keer een liveband had zien spelen. Dat wilde hij ook. En zo begon zijn muzikale leven.

Hij leende een gitaar van een vriend en sloot zichzelf op in zijn kamertje. Hij oefende soms tot diep in de nacht. Het duurde niet lang voordat hij zijn eerste gitaar kocht en besloot les te nemen bij een professionele gitarist.

 

Samen met een paar goede vrienden ontstond het plan om een band op te richten, die de naam "Livewire" kreeg. Deze band werd in de loop van de jaren steeds succesvoller. Er volgde een tour van twee weken in de Oostenrijkse Alpen en een optreden op het Vlietpop Festival in Leidschendam. Daarnaast speelde hij ook in gelegenheidsbands als “Rock o Rent” en “That’s Live”.

Na “Livewire” heeft hij een paar jaar in de Haagse band “Ass” gespeeld. Een band met een aantal lokaal bekende Haagse muzikanten. Eén van de hoogtepunten van “Ass” was een benefietoptreden aan de vooravond van Parkpop in het openluchttheater van het Haagse Zuiderpark. In januari 2005 maakte Alfons de overstap naar “The Backseat Windows”. Bij zijn auditie klikte het meteen en vanaf dat moment is Alfons met veel plezier één van de twee gitaristen van de band.

Leendert Oostveen : drums / zang
Leendert Oostveen : drums / zang
Leendert Oostveen : drums / zang

Leendert Oostveen : drums / zang /  trompet

Vanaf kinds af aan had Leen al meer dan gewone belangstelling voor allerlei verschillende soorten muziek. Is ook niet zo gek als je een muzikale vader hebt, die toen al trombone speelde in een Bigband. Zo gebeurde het ook dat kleine Leendert vanaf z'n 5e jaar trompetlessen kreeg. Toch wilde hij ook leren drummen en startte op 10 jarige leeftijd met lessen. Hij kreeg drumles van niemand minder dan Charrel Schouten die o.a. een tijd bij KAYAK en Harry Saksioni heeft gespeeld. 

In zijn tienerjaren luisterde hij naar Jazz- en bigband muziek, omdat dat thuis regelmatig uit de luidsprekers kwam. Zijn muzikale interesse is nog steeds breed en hij luistert nog steeds naar bands als Fleetwood Mac, Stealy Dan, Frank Zappa, Level 42, Tower of Power, Mezzo Forte, Blood Sweat and Tears, James Brown, James Taylor, Chicago, Eagles en nog veeeeelllll meeeeerr. 

Hij startte als trompettist en drummer (niet tegelijkertijd natuurlijk), in o.a. de “Woodstreet Bigband” uit Den Haag en speelde ook nog in een soulband “de Soulburgers” uit leiden. Studio ervaring heeft hij opgedaan met het Haagse Hollander Jazz Sextet, waarin hij momenteel nog steeds trompet en bugel speelt. 
 

Naast drums en trompet kan Leen ook zijn zangtalent naar hartenlust in “The Backseat Windows” botvieren. Leen’s motto is : "Muziek maken is het hebben van de mooiste hobby ter wereld! “

Bert Plugge : toetsen
Bert Plugge : toetsen

Bert Plugge : toetsen

Mijn eerste ervaring met een muziekinstrument was bij mijn opa en oma. 

Die hadden zo’n oud orgel van het merk Riha staan met twee van die klavieren en een baspedaal. 

Dat geluid wat er uit kwam vond ik fantastisch. Er was geen geld voor muzieklessen, dus deed ik maar wat. 

Nadat mijn opa en oma er niet meer waren, kregen wij het orgel in huis en kon ik meer oefenen.

Rond mijn 12e jaar was er wel geld beschikbaar voor muzieklessen, maar ik had mijzelf muzikaal al zo ontwikkeld dat muzieklessen mij niet konden boeien. Door een paar keer naar liedjes te luisteren, kon ik het al snel naspelen.

 

Inmiddels had ik ook de gitaar ontdenkt en heb mijzelf gitaar leren spelen. Met de komst van internet en YouTube heb ik mij muzikaal verder ontwikkeld. Mijn muziekinteresse en smaak zijn erg breed en ik luister naar veel verschillende muzieksoorten, met uitzondering van Jazz. Ik speelde wel eens samen met muzikale vrienden, maar had nog niet eerder in een vaste band meegespeeld. 

 

In 2013 kreeg ik bij The Backseat Windows de kans om mij als toetsenist verdienstelijk te gaan maken. Dit gaf een enorme boost aan mijn motivatie en mijn muzikale ontwikkeling!

Harry Zomerhuis : gitaar
Harry Zomerhuis : gitaar
Harry Zomerhuis : gitaar

Harry Zomerhuis : gitaar/zang

Thuis stond altijd de radio aan en op zondag draaide z'n vader grammofoonplaten. Harry was al vanaf z'n 4e jaar niet meer bij de draaitafel weg te slaan. Op z'n 8e verjaardag kreeg hij z'n eerste gitaar maar geld voor gitaarles was er niet. Hij keek dus veel af van gitaarspelende vriendjes en gitaristen van lokale bandjes. Zo ontwikkelde Harry de kunst om nummers na te spelen. 

Drummen vond Harry ook zeer interessant en hij kocht op zijn 15e een drumstel. Rond 1967 speelde hij in zijn eerste band afwisselend drums en gitaar. Dit duurde tot 1970. Daarna kwam een periode van verliefd, verloofd en getrouwd en weinig aandacht voor de gitaar. Het bleef een tijd lang bij gepingel op de zolderkamer. Pas in 1987 nam Harry zijn eerste gitaarlessen van een oude Jazzgitarist. Met nog 3 andere gitaristen speelden ze een tijdje oude jazznummers. 

In 1989 ging Harry naar een echte muziekschool en nam wat lessen met als doel een eigen band te vormen. Via jamsessions en workshops kwam hij in contact met de leden van de band. Sinds de oprichting in 1992 speelt Harry in “The Backseat Windows”. Tijdens het 10 jarig bestaan van de band, werd Harry begeleid door zijn favoriete drummer Cesar Zuiderwijk. Een droom kwam uit. Zijn muzikale ambitie is breed en hij grijpt dan ook elke kans aan om muziek te maken. 

Met dank aan onze oud-bandleden ...

Tieske Kroone

Peter de Jong

Graag tot ziens op uw feest ...

met muzikale groet, 

The Backseat Windows

bottom of page